LunohodnikiPri društvu upokojencev Polzela že več let, kot sekcija PD Polzela, deluje odbor za pohodništvo, ki v okviru svoje dejavnosti pripravlja in organizira pohode in izlete po slovenskem sredogorju. Še posebej smo ponosni na naše lunohode oziroma pohode ob polni luni.

Začelo se je čisto slučajno,  5. oktobra 1998, ko se nas je 12 pohodnikov v poznem popoldanskem času odpravilo izpred Društva upokojencev na Polzeli  proti Gori Oljki. Ko smo se v temi vračali iz Gore Oljke, so nam pot osvetljevale zvezde in žareče rumena polna luna. Tako je padla odločitev, da bomo ob vsaki polni luni organizirali  naš ‘lunohod’.  Pohodi niso zahtevni in trajajo od 3 do 5 ur.

Za vse lunohodce in lunohodke smo izdali tudi posebne izkaznice, ki služijo kot dovolilnice za gibanje v poznih nočnih urah. Pri vsem tem nas vodi velika želja po druženju in rekreaciji. Tako smo do sedaj opravili že preko 160 lunohodov.

Naša ideja o lunohodu je doslej dobila precej somišljenikov in predvsem veliko novih prijateljev. Tako se že nekaj let redno srečujemo s ‘ščipohodci’ iz Ptuja, katere smo za njihov ‘ščipohod’ navdušili prav mi.

Kot verjetni začetniki pohodov ob polni luni smo avgusta 2011 organizirali 3. Slovensko srečanje lunohodcev, ščipohodcev in ljubiteljev pohodov ob polni luni. Pohoda se je udeležilo več kot 100 pohodnikov.

Pridružite se nam! Vsak mesec ob polni luni se zberemo pred Društvom upokojencev na Polzeli, ob 18. uri po letnem času ali ob 16. uri po zimskem času. Če je polna luna na soboto, nedeljo ali ponedeljek, se lunohod prestavi na petek ali torek. Za vsak lunohod objavimo vabilo na oglasni deski Društva upokojencev Polzela in Kulturnega društva, pohodi so objavljeni tudi v lokalnem časopisu Savinjski Utrip, obveščali pa vas bomo tudi preko spletne strani PD Polzela.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete tudi na zvestega lunohodca Rudija Divjaka (GSM:031 525 790).