Polzelska planinska potPolzelska planinska pot vodi po mejah občine Polzela in poskrbi, da si pohodniki lahko ogledajo vse pomembnejše zgodovinske in kulturne znamenitosti na tem področju. Na poti boste tako naleteli na slikovite kmetije, zidanice in kašče ter na samotne graščine, cerkve in spomenike, v katerih je skrita bogata zgodovinska in kulturna dediščina našega kraja.

Pot je označena s smernimi tablami in markacijami s črko P. Je lahka, razen nekaj krajših vzponov. Na poti je 14 kontrolnih točk, ki so opremljene z žigom in vpisno knjigo. Kontrolne točke se nahajajo na samotnih kmetijah (Čemer, Bajht, Korber, Kadunec), v bližini graščine Šenek in rojstne hiše pesnice in pisateljice Neže Maurer, v planinskem domu na Gori Oljki, pri gostiščih Jug in Gričar ter v naravi. Večina kontrolnih točk je dosegljivih z avtomobilom, vendar boste v tem primeru prikrajšani za čudovite trenutke na poti.

Pot je natančneje opisana v Vodniku po Polzelski planinski poti, ki je na voljo v pisarni planinskega društva Polzela, v planinskem domu na Gori Oljki, pri domačiji Bajht v Dobriču in v gostišču Gričar v Andražu. Pot lahko opravite tudi v več etapah, prehojena v enem kosu vam bi namreč vzela 24 ur hoda brez počitka.

Vsem, ki boste v Vodniku zbrali vse žige in se na kontrolnih točkah vpisali v vpisne knjige, bomo v PD Polzela podarili spominsko značko in priznanje. Izpolnjen Vodnik lahko prinesete v pisarno društva ali pa nam ga pošljete kar po pošti na naslov PD Polzela.

Da bi Polzelsko planinsko pot še bolj približali vsem ljubiteljem narave, vsako leto v mesecu aprilu in oktobru organiziramo pohod po tej poti, ki se ga radi udeležijo številni pohodniki.

Prisrčno vabljeni.

Zemljevid poti