Po poteh Andraža

 

Pot Po poteh Andraža je krožna in poteka po obronkih Andraža in Dobriča ter povezuje Sevčnik, rojstno hišo Neže Maurer ter Goro Oljko. Obsega 15 kontrolnih točk in je dolga 20 km, kar zahteva od 7 do 8 ur zmerne hoje. Pot je natančneje opisana v vodniku. Vodnik in dnevnik za zbiranje žigov je mogoče dobiti v gostilni Gričar v Andražu, pri domačiji Bajht v Dobriču, v planinskem domu na Gori Oljki in na sedežu PD Polzela. Dnevnik z vsemi 15 žigi nam v potrditev pošljite na naslov Planinska sekcija Andraž, Andraž 9, 3313 Polzela. Kot nagrado za prehojeno pot vam bomo poslali posebno značko.

Za 10-, 20- in 30-krat prehojeno pot vas bomo nagradili s posebno medaljo, za prehojeno pot 40-, 50- ali 60-krat boste prejeli našo plaketo. Pohodnikom, ki bodo po Andraški poti krenili 100-krat, pa bomo s ponosom podarili častno plaketo.

Vsako drugo nedeljo v oktobru že vrsto let organiziramo voden pohod Po poteh Andraža. Pohod vedno zaključimo s kostanjevim piknikom in pokušino sladkega jabolčnika.

V letu 2012 bomo organizirali 25. jubilejni pohod, na katerem bomo obeležili tudi 20. obletnico poti Po poteh Andraža. Zelo bomo veseli, če se nam boste pridružili!

 

Zemljevid poti