Skoči na vsebino

Mladi planinci na zimovanju

Tretji vikend v mesecu februarju se je 27 mladih planincev iz OŠ Polzela podalo na tridnevno zimovanje na Goro Oljko. V petek popoldan so se v spremstvu vodnikov in učiteljev mentorjev peš odpravili proti planinskem domu.

Po večerji jim je Uroš Čotar s svojim teleskopom pokazal ob primernih pogojih nekaj zvezdnih sestavov, planet Jupiter in tudi luno. Naslednji dan so se v dopoldanskem času zvrstile delavnice z različno planinsko tematiko.

Člani planinskega društva so pripravili sedem delavnic: oprema in gibanje v gorah, prva pomoč, orientacija, planinski vozli, varstvo gorske narave, risanje markacij in urejanje dnevnikov. Po kosilu smo se v dveh starostnih skupinah odpravili na sprehod v naravo.


Pred večerjo je Stanka Kužnik pripravila potopisno predavanje z njenega lanskega poletnega potovanja na Kilimanjaro. Po večerji je sledilo zabavno pustovanje ob glasbi in disko lučeh.

V nedeljo dopoldan je učitelj Matej Letojne pripravil tekmovanje v orientaciji. Pred kosilom smo pospravili sobe in spakirali oblačila. Potovalke smo naložili na avtomobilsko prikolico, udeleženci zimovanja pa so jo v večini mahnili v dolino, proti šoli, kjer so jih pričakali starši.

Za uspešno izvedbo programa je pripomoglo dvajset prostovoljcev. Iskrena hvala.

error: Content is protected !!