Skoči na vsebino

Gor in dol po mostovih Benetk

V Benetkah že več let poteka pohodniška prireditev, ki se imenuje “Su e Zo Per i Ponti di Venezia”, kar v prevodu pomeni “Gor in dol po mostovih Benetk”. Prireditev poteka že od leta 1975 in ima dobrodelni namen.

Pot je resnično domiselno speljana in navdušuje s pogledi, ki so značilni za Benetke. Vodne ulice, mostovi, parkirišča gondoljerjev, majhni trgi, nad glavami razobešeno oprano perilo, bogato obloženi limonovci, vonj česna iz bližnje picerije, pogled na zadovoljne ljudi, ki v premnogih lokalčkih srebajo espreso ali kozarec hladnega prošeka … To so Benetke, to je Italija.

Kar nekajkrat smo prečkali Canal Grande in opazovali gost vodni promet. Počasi se je naš 12-kilometrski pohod bližal cilju, ki je bil tako kakor start na trgu sv. Marka, kamor so se zgrinjale množice udeležencev. Ob prihodu na cilj so nam podelili priložnostne medalje. Nekaj časa smo se še sprehajali po mestu, nato pa se z vodnim avtobusom, ki se imenuje vaporeto, odpeljali do parkirišča Tronchetto, kjer nas je čakal avtobus.

Domače planinsko društvo je izlet izvedlo skupaj s prijatelji Planinskega društva PTT Celje.

Aleksander Mlakar

error: Content is protected !!